Essentiële
oliën

Wat is het en hoe hoe werkt het?

Essentiële oliën, ook wel etherische oliën genoemd, zijn de vluchtige stoffen en levenssappen van een plant. Ze kunnen worden onttrokken uit planten, bladeren, bloemen, schors, hars, schillen van planten, kruiden en bomen.

Er zijn heel veel verschillende essentiële oliën op de markt. En allemaal van hele verschillende kwaliteit. Hoewel de meeste mensen de oliën alleen kennen en gebruiken om hun geur, is vaak onbekend dat elke olie een andere en bijzondere werking heeft. Tenminste, als deze van goede kwaliteit is. 

Hoge kwaliteit therapeutische oliën bevatten meer dan 100 natuurlijke bestanddelen.  De essentiële oliën zoals die van Young living hebben allemaal een eigen functie.  Zo kunnen de oliën effect hebben op diverse systemen in ons lijf. Op korte en op lange termijn kunnen ze onze botten, spieren, immuunsysteem, afweersysteem, luchtwegen en hormoonhuishouding ondersteunen. 

Ook kunnen ze ondersteunen bij gezonde hersenen, een gezond gewicht en mentale gezondheid. 

In het begin kan het even zoeken zijn, welke olie kan je inzetten en waarvoor? In onze ledengroep zijn daarom diverse handleidingen beschikbaar met diverse onderwerpen zoals; gebruik bij volwassenen, baby’s en kids, zwangerschap, beauty, diverse DIY’s, dieren, gezondheid en meer. Al deze info is beschikbaar als je member wordt en je via mij aanmeldt. Zo kan je een veilige en goede start maken.  

Er bestaan namelijk geen wettelijke standaarden voor etherische oliën, geen kwaliteitscriteria vanuit de overheid of de voedsel- en warenautoriteit. Als je een supermarkt binnenloopt en een product pakt, staan er voedingswaarden op de verpakking beschreven. Bij etherische oliën is dit helaas niet het geval, er staat meestal niet beschreven wat er in het flesje zit, of is toegevoegd.

Dat betekent dat het belangrijk is dat je weet waar de olie vandaan komt, en dat je de producent kan vertrouwen dat er pure etherische olie in het flesje zit.

Het sead to seal keurmerk van Young Living waarborgt daarbij de kwaliteit van de oliën. Het is een belofte van puurheid. Alle etherische oliën ondergaan een intensief acht punten onderzoek om puurheid te garanderen. Van zaadje tot het verpakken van de oliën. Dat is waarom ik met dit merk werk. Mijn adviezen en tips zijn gebaseerd op de oliën van Young Living.   

 

“Het zijn
de levenssappen
van een plant”

Hoe gebruik je ze?

Je kan de oliën van Young Living op 3 manieren
gebruiken; aromatisch, op de huid of door ze in te nemen.

Hoe wordt de olie opgenomen door het lichaam? 

Onderzoeken laten zien dat na inhaleren van etherische olie, de olie binnen 3 seconden het hart, de lever en de schildklier bereikt. Bij het smeren van olie op de huid wordt de olie na 26 seconden in de bloedstroom gevonden. Het duurt ongeveer 3 tot 6 uur tot de olie volledig is uitgescheiden. Bijzonder toch?

 

3 manieren van gebruik

Aromatisch

De oliën van Young living kan je aromatisch gebruiken. Door middel van een diffuser, die de olie koud vernevelt of door er aan te ruiken. 

Oliën diffusen met een diffuser is de ideale manier voor een zachte, fijne geur in huis. Tevens verbetert het de luchtkwaliteit in huis. Extra fijn is dat iedereen in huis kan meegenieten en profijt heeft bij de oliën die je in de diffuser doet. 

Op de huid

De oliën van Young living kan je op je huid gebruiken. Ze zijn echter super geconcentreerd, je gebruikt ze dus veelal verdund.

Het verdunnen van de oliën doe ik vaak met behulp van een draagolie. Een basis olie, zoals de Young Living V-6 olie bijvoorbeeld. Je kan bijvoorbeeld je favoriete mengsel in een roller doen.  Je rolt deze dan op de plek waar het nodig is. Voor andere mogelijkheden zie mijn Instagram account Jussa_essentials.

Inname

Een aantal oliën van Young Living zijn geschikt om in te nemen. Zo kunnen ze op diverse vlakken ondersteuning bieden.

Wees hiermee voorzichtig. Zorg dat je weet welke olie je kan innemen en hoe veel en vaak je ze kan gebruiken. De plus oliën zoals bijvoorbeeld lemon, orange zijn heerlijk in je water.

Ook kan je sommige van de oliën gebruiken bij het koken.